Как да се борим със страха от гърмежи при кучовците?

Едно от нещата, които тревожи повечето хора, които имат кучета е как да ги предпазят от гърмежите по нова година. Полезни съвети може да намерите в:

Ето и част от съветите:

Valeria Georgieva

Ние имахме същия проблем, но с помощта на треньора ни сме на път почти да го решим. Накратко – правим контролирани тренировки които включват пиратки и много наградки. Започнахме от много слаби пиратки отдалече като идеята е постепено силата на звука да се усилва, за да свиква с тях и да не се плаши. едновременно с пиратките му даваме и награди (основно кремвирши 🙂 ) за да не се стресира. През цялото време на тренировката е на къс повод Няколкото тренировки имаха има мнгоо голям ефект и вече е почти спокоен. Но още има няколко дни до Нова година 🙂

Svetoslav Klimentiev

Не е желателно да се ползват пиратки понеже има вибрации които кучето усеща. С един детски пищов с капси ѝ подходяща книга проблема се решава . С моите гледам загрята заедно .

На открито от двама души . Ти държиш кучето на къс повод , близо до теб . Стреляте с пистолет от разстояние . Успокояваш кучето и му даваш бисквити или какво харесва . В последствие като свикнете с първото упражнение , стреляте преди хранене .т.е. да приеме че изстрела води до нещо добро . И с това се започва както кутрето е малко.

Не съм експерт . Обучил съм 5_6 кучета . Какво съм правил клякам до кучето , държа го за кайшката , някой стреля на разстояние 20 метра т.е. шума е слаб .. Задължително е след това да се успокои . Ако се стресира много повторет на другия ден . За по голямо куче ще отнеме време . Вижте опашката ако я е свалило вдигнете на горе с ръка . Вероятно има експерт който ще помогнат повече от мен . Важно е да не използвате пиратки .

Под пистолет разбирайте детски от Джъмбо например .

Abelina Georgieva

Ние имаме думичка за успокоение “няма” като “няма дребен, всичко е наред” и гушкане. От каквото и да се стресне- това работи. С гърмежите имахме проблем, разбира се, и с успокоение по този начин много бързо се учи 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s